מלגות "אדאמס" בתחום מדע הנתונים | הפקולטה למדעי החברה

מלגות "אדאמס" בתחום מדע הנתונים

"מלגות אדמס" היא תוכנית מלגות לתלמידים לתואר דוקטור בתחום מדע הנתונים.

מלגות אדמס מיועדות לתלמידי מחקר מצטיינים צעירים, אשר  התחילו  את לימודי התואר  השלישי  במסלול  הרגיל (אחרי קבלת התואר השני) אחרי 1 באוקטובר 2022 ולא יאוחר מ-  1 באוקטובר 2023, או במסלול ישיר (אחרי קבלת התואר הראשון או תוך כדי לימודים לתואר שני) אחרי  1 באוקטובר 2021 ולא יאוחר מ- 1 באוקטובר 2023, לפי התאריך המצוין בתוכן המסמך הרשמי מהאוניברסיטה.

לאחרונה התקבלה החלטה על ידי הנהלת קרן אדמס לפתוח את מחזור תשפ"ד גם לתחום מדעי הנתונים. להלן תחומי הידע המוגדרים על פי מל"ג ככלולים במדעי הנתונים:

נושאי המחקר בליבת התהליך (לפי הסדר לעיל) הם: שיטות לאיסוף נתונים על ידי ניסויים, דגימה, כרייה ומנועי חיפוש; שיטות לאחסון, הנגשת הנתונים לניתוח וחישוב (מבוזר) על מערכות בסיסי נתונים/מידע, ושל נתוני עתק. פיתוח מתודולוגיות ניתוח נתונים כגון רשתות עצביות ולמידה עמוקה, למידה על ידי חיזוקים ובקרה מסתגלת, למידה סטטיסטית, והסקה סטטיסטית; זאת על מנת לבנות אלגוריתמים ומודלים למיון וחיזוי, לתיקופם, ניצולם ליצירת ידע והנגשתו (ויזואליזציה); התייחסות לנתונים מיוחדים כגון ניתוח תמונות וראייה ממוחשבת, עיבוד שפה טבעית, דיבור ושמיעה. ניתוח רשתות, נתונים אורכיים, נתונים עתיים ומרחביים ונתוני הישרדות. כל זאת, תוך התייחסות להיבטים אתיים ביחס לפרט, כגון פרטיות וחיסיון, ולחברה, כגון הדירות ותקפות השימוש בתוצאות.

תחומי המעטפת של מדעי הנתונים כוללים: בינה מלאכותית, אופטימיזציה, חקר ביצועים, רובוטיקה, תורת המשחקים, תהליכים סטוכסטיים, אינפורמציה, בקרה, ניתוח אותות, ביו-אינפורמטיקה, ביולוגיה חישובית, רפואה דיגיטלית/מותאמת אישית, אפידמיולוגיה, אקונומטריקה, פסיכומטריקה, סייבר, חישוב קוונטי, ניהול ובניית בסיסי נתונים/מידע".

מדעי החברה: כל החוגים, בתחום של מדעי הנתונים

תואר: דוקטור לפילוסופיה Phd

שנת לימוד: שנה ראשונה או שנייה לדוקטורט. מי שנרשם החל מאוקטובר 22 ועד אוקטובר 23.

גורם מממן: קרן אדאמס

סכום: 100,000 ש"ח, למשך 3 שנים.

הגשה באתר המלגות בלינק : http://scholarships.huji.ac.il

איש קשר: סיון בכר, רכזת המלגות בפקולטה למדעי החברה