כנסים שנתיים | הפקולטה למדעי החברה

כנסים שנתיים

בנוסף לתוכנית הסמינרים השבועיים העניפה בפקולטה, מתקיימים במחלקות אירועים שנתיים במגוון נושאים, אשר פתוחים ברובם לקהל הרחב.

המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה בשיתוף עם תוכנית גלוקל

הרצאת דורן הרצאת קרן דורן השנתית, שהחלה בשנת 2008, מביאה לאוניברסיטה העברית אקדמאים מובילים העוסקים בשינויי אוכלוסיה, עוני ומשאבים ופיתוח כלכלי. מטרתה של הרצאה שנתית זו היא להציג נקודות מבט מחקריות וממצאים חדשים לקהילייה האקדמית בישראל ולעורר עניין בקרב אקדמאים וסטודנטים בישראל לקחת חלק בפעילות בתחומים אלה.

כנס פרחי מחקר
הכנס השנתי לתלמידי מחקר במדע המדינה, יחסים בינלאומיים ומדיניות ציבורית ע"ש יצחק רבין ז"ל מתקיים כל שנה בדצמבר. במסגרת הכנס מציגים עשרות רבות של תלמידי מחקר מהארץ ומחו"ל את עבודת המחקר שלהם במגוון סדנאות, בהנחיית מיטב החוקרים באקדמיה הישראלית וכן אורחים נכבדים מחו"ל. כמו כן מתקיימות בכנס סדנאות מתודולוגיות שפתוחות לציבור הרחב.

המחלקה לסוציולוגיה בשיתוף עם סינימטק ירושלים
המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה חברה לסינימטק ירושלים וביחד הם מקדמים סרטים דוקומנטריים. הסרטים מתארים לרוב את המורכבות של חיי יחידים וקהילות בעולם, היחס בין אנושי ללא אנושי והביטויים החברתיים, הפוליטים והכלכליים של יחסים אלו.

המחלקה לכלכלה
הרצאת בוגן - הרצאת בוגן השנתית הינה אירוע יוקרתי המתרחש מדי שנה בו מוצגים מחקרים עכשוויים בנושאים כלליים בתחום הכלכלה. בהרצאה נוכחים סגל ממחלקות לכלכלה בארץ, סטודנטים לכלכלה וחוקרי נוספים ממדעי החברה.

פכ"מ
ועידת ירושלים לפכ"מ נוסדה במטרה לקדם שיח רב-תחומי אינטגרטיבי בסוגיות שעל סדר היום הציבורי, השאוב מעולם המושגים, מהמתודולוגיה, מהמסורות ומהניסיון שנצבר בשלוש הדיסציפלינות הנלמדות במסגרת התכנית: פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה. הוועידה היא פרי יוזמה של סטודנטים ובוגרים של התכנית, ומדי שנה משתתפים בה - כמרצים, כפאנליסטים, כמנחים וכמאזינים – גורמי מפתח במגזר הציבורי ובתעשייה, אקדמאים, קובעי מדיניות, סטודנטים ובוגרים.

מרכז לייפר

כנס אקדמי ייחודי של מחקרי MA ודוקטורט בנושאי מגדר. כנס זה, לזכרו של התורם פרד לייפר ז"ל, מתקיים זו השנה הרביעית ונקרא "מחקר משלנו". הכנס מתקיים תמיד בסמוך ליום האישה ומטרתו לחגוג את העשייה בתחומי המגדר והפמיניזם.

המחלקה למדע המדינה
הרצאה שנתית ע"ש הוריו של שלמה אבינרי. ההרצאה השנתית במחשבה מדינית ע"ש מיכאל ואסתר אבינרי הוקמה ביוזמתו של פרופ' שלמה אבינרי שתרם  חלק מכספי פרס א.מ.ת. בו זכה ב-2013  על מנת להנציח את זכר הוריו. התוכנית מכוונת להזמין לאוניברסיטה העברית כל שנה אחד מההוגים הבינלאומיים המובילים בתחום המחשבה המדינית להרצאה פומבית בה ישטח את משנתו ובמקביל יקיים כיתת-אמן לתלמידים המתקדמים במחלקה.

המחלקה לתקשורת ועיתונאות
הרצאה השנתית לזכרה של פרופ' שושנה בלום-קולקה . פרופ' בלום קולקה הייתה חברה במחלקה לתקשורת ובי"ס לחינוך. תחומי מחקרה העיקריים היו חקר השיח, התפתחות פרגמטית וחינוך לשוני. אחת לשנה מתקיימת הרצאה לזכרה באחד מהנושאים בהם עסקה.

המחלקה לגאוגרפיה

יום עיון מחלקתי ומפגש בוגרים. בין הפרסים והמלגות המחולקים ביום העיון השנתי: פרס דב ניר, פרס שלום רייכמן, מלגה ע"ש פרנסיס גונטר, פרס מתרגלים מצטיינים, פרסי הצטיינות בגיאואינפורמטיקה.

טקס הענקת מלגות עמירן מתקיים בחודש מרץ מידי שנה בשיתוף המכון לארכיאולוגיה.

טקס הענקת פרס ע"ש הרצל (הרצי) הלוי. הפרס מוענק מדי שנה בטקס הנערך סמוך ליום ירושלים במסגרת הסמינר המחלקתי של המחלקה לגאוגרפיה.

מכון דיוויס
טקס הענקת פרס כרמון והרצאת כרמון השנתית. חבריו וידידיו של דוד כרמון, בוגר האוניברסיטה, איש צבא ונספח צה"ל בוושינגטון הקימו לזכרו קרן למימון מלגת לימודים שמנוהלת ע"י המכון ליחסים בינלאומיים ע"ש לאונרד דיוויס, המעניק מדי שנה את הפרס ע"ש דוד כרמון לעבודת מחקר מצטיינת לתואר מוסמך/דוקטור בתחום היחסים הבין-לאומיים, המזרח התיכון וביטחון ישראל.

בי"ס למדיניות ציבורית
ערב מחקר וניתוח מדיניות – בסוף שנת הלימודים. ערב שמשלב הצגת תוצרי מחקר (תזה / דוקטורט) וניירות מדיניות באמצעות פוסטרים שנמצאים במתחם בית הספר.

פורום פהר למדיניות - בין שלושה לארבעה פורומים בשנה במסגרתם שואפים להפגיש את האקדמיה והמעשה סביב סוגיות שנמצאות על סדר היום הציבורי. לפורום מוזמנים אורחים בהתאם לסוגיה הנדונה.

המחלקה ליחב"ל
"קציר ראשון" -  בכנס זה מוצגות עבודות סמינריוניות מצטיינות של תלמידות ותלמידי המחלקה. מטרת הכנס כפולה: לתת במה למי שהשקיעו וכתבו עבודה מעולה, על מנת להציג את המחקר בפני קהל רחב, ולספק תובנות ולעורר השראה בקרב תלמידי/ות החוג אשר נמצאים/ות בשלבים הראשונים של כתיבת העבודה הסמינריונית.

הרצאה שנתית במסגרת חלוקת פרס ע"ש פרת לתלמידי תואר שני: הפרס מיועד לתלמידים שכתבו עבודות סמינריוניות בתחום של מדיניות החוץ הישראלית ו/או חקר העולם הערבי, והנושא הפלסטיני בפרט. במסגרת חלוקת הפרסים מתקיימת הרצאה שנתית בנושא מדיניות החוץ הישראלית.

המחלקה לפסיכולוגיה

HARVEST DAY – אירוע שנתי בו מציגים חוקרי המחלקה את הקציר המחקרי שלהם.

גלוקל

האירוע השנתי של גלוקל, בחודש מרץ, מציג את הלמידה ואת ההתמחויות של התלמידים בתוכנית, ומשלב מומחים ישראלים מתחום הפיתוח והסיוע הבינלאומי.